Het drama van sporten met een bril

sporten met een bril

Brillendragers zullen het wel herkennen: sporten met een bril kan af en toe een hel zijn. Valt hij niet van je neus tijdens het hardlopen, dan beslaat ‘ie wel van de kou. En ben je fanatiek fietser, dan is er niets erger dan door de regen te moeten met een bril. Vooral als het ook nog donker is, dan zie je bijna niks meer. Maar wat kun je er dan tegen doen? We zetten een aantal veel voorkomende problemen en hun oplossingen op een rijtje.

Contactlenzen

De meest voor de hand liggende oplossing is om je bril in te wisselen voor contactlenzen. Met daglenzen, zoals de 1-Day Acuvue Moist die je online op Lensplaza kunt bestellen, ben je gelijk van alle problemen af. Geen afzakkende bril meer door het zweten, of kapotte glazen tijdens een potje rugby. Het voordeel van daglenzen is dat je ze niet hoeft te onderhouden en na één keer dragen kunt vervangen. Daarnaast beschermen ze ook nog eens je ogen tegen UV-straling.

Een sportbril

Mocht het nu niet mogelijk voor je zijn om over te stappen op lenzen, dan zijn er altijd nog andere alternatieven. Zo kun je heel eenvoudig een brillenkoord aan je bril bevestigen. Al moeten wij daar ook heel eerlijk over zeggen dat ze een best oubollig imago hebben. Een modieuzere oplossing is een sportbril die speciaal ontworpen is om niet af te zakken tijdens het bewegen. Iemand die een groot deel van zijn imago aan een sportbril te danken heeft, is onze eigen Edgar Davids (ofwel: “De middenvelder met die bril”).

Scheerschuim op je glazen

Bij het sporten beslaat je bril nog wel eens, vooral nu tijdens de winter. Gelukkig valt er wat aan te doen. Let er bijvoorbeeld op dat je het zweet wegveegt van je voorhoofd met bijvoorbeeld een zweetbandje van Adidas. Vaak zorgt zweet er namelijk voor dat je bril beslaat. Ook zijn er sprays die het beslaan verminderen, alleen zorgen die helaas soms voor strepen op je brilglazen. Daarvoor in de plaats kun je een klein beetje zeep of scheerschuim gebruiken. Gewoon je brilglazen aan beide kanten insmeren en daarna met een doekje droogwrijven.

Draag een pet

En mocht je zelf nog niet op deze oplossing zijn gekomen; een pet houdt de regen tegen. Draag een pet (bijvoorbeeld die van BooM) tijdens je vaste hardloopronde en je bril blijft droog. It’s as simple as that!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.