Recept: Spring Rolls maken is eenvoudig!

recept om zelf spring rolls te maken

Je ziet ze steeds vaker op onder andere foodfestivals, in foodtrucks en zelfs in restaurants; Spring Rolls. Dit gerecht vind zijn oorsprong in de Oost-Aziatische keuken. Spring Rolls zijn een soort loempia’s, maar dan met een rijstvel eromheen. Daarnaast zijn ze niet gefrituurd. Dit maakt ze dus een stuk gezonder. Los van dat ze gezond zijn, zijn ze ook erg makkelijk te maken! Je kunt ze volledig naar eigen smaak vullen. Spring Rolls maken met vlees, vis, groente, of een combinatie van alles, het kan allemaal en het is allemaal erg lekker! Je kunt ze bereiden met een warme of met een koude inhoud. Bovendien kun je ze eten als tussendoortje, als heerlijke lunch, of als avondeten. Je leest het goed, met dit recept kun je werkelijk alle kanten op. Zelf Spring Rolls maken? Lees snel verder!

Ingrediënten Spring Rolls

Niet alle ingrediënten om Spring Rolls te maken zijn in de gemiddelde supermarkt te verkrijgen. Mocht je toevallig in de buurt wonen van een Albert Heijn XL, dan zal je daar alle benodigdheden kunnen halen. Indien dit niet het geval is, zal je even naar de toko moeten. Het belangrijkste ingrediënt wat je sowieso nodig hebt zijn rijstvellen. Niet elke supermarkt heeft deze helaas. Naast de rijstvellen, kun je de Spring Rolls vullen met alles wat je zelf lekker vind. Om je wat inspiratie te geven:

  • Kipfilet (Gerookt)
  • Garnalen
  • Avocado
  • Mango
  • Limoen
  • Rode Peper
  • Noodles (rijstnoodles of gewone noodles)
  • Komkommer
  • Bosui
  • Pinda’s

spring rolls maken ingredienten

Een lekkere combinatie is bijvoorbeeld gerookte kipfilet, mango, een beetje rode peper en een vleugje limoensap.
Dit zijn uiteraard slechts wat ingrediënten die wij zelf lekker vinden, maar zoals we al eerder aangaven is het leuke aan Spring Rolls dat je ze volledig naar eigen smaak kunt vullen.

Last but not least; de sausjes voor je Spring Rolls. Ook hierin zijn de mogelijkheden ontelbaar. Wat we zelf lekkere sausjes vinden, zijn de Hoisin Saus en de Nuoc Mam spring rolls sausjessausjes. Beiden zijn te verkrijgen in de Albert Heijn XL. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor chili saus. Mocht je echt lekker op dreef zijn in de keuken, dan is het misschien wel nog lekkerder om je eigen dipsaus te maken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere pindasaus of zelfgemaakte sojasaus!

Spring Rolls maken

Spring Rolls maken is ontzettend eenvoudig. Het is het makkelijkst om als eerst al je ingrediënten voor te bereiden. Snij alles wat je wilt gebruiken om de rijstvellen mee te vullen. Het liefst in lange strookjes, omdat je hiermee de Spring Rolls mooi over de lengte vult. Zodra je dit gedaan hebt, kun je je beginnen met de rijstvellen.

Spring rolls rijstvellen
1. Haal een rijstvel uit de verpakking, en laat deze voor ongeveer 10 seconden in lauw water weken. Het rijstvel wordt nu wat slapper, maar mag niet te slap zijn.
2. Leg het rijstvel op het aanrecht. Leg je gewenste ingrediënten iets onder het midden van het rijstvel. Druk alles goed tegen elkaar aan. Hierna trek je het onderste deel van het rijstvel omhoog. Daarna pak je de rechterkant van het vel, en trek je deze over de vulling heen. Druk alles goed strak, en vouw tot slot de linkerkant van het vel dicht over de Spring Roll.

3. Eet smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.