Succes van GoPro; $229 miljoen krijgen van je studiegenoot

succes van gopro

GoPro, s ’werelds meest bekende maker van helmcamera’s, heeft de laatste jaren een gigantische groei doorgemaakt en daar profiteert de oude studiegenoot van GoPro-topman Nick Woodman lekker van. De topman van GoPro, die momenteel één van de best betaalde bestuurders is in de Verenigde Staten, heeft in zijn studententijd zijn vriend 10% van alle opbrengsten uit aandelen beloofd. Dit jaar ging GoPro naar de beurs, waarna Dana (de studiegenoot van Nick Woodman) maar liefst $229 miljoen kon bijschrijven.

Over GoPro

GoPro is in 2002 opgericht door Nick Woodman. Even daarvoor was hij in Australië op een surftrip gewest, waar hij hoopte om hoge kwaliteit actiefoto’s te kunnen maken tijdens het surfen. Dit lukte niet, en hij kwam op het idee om een camera te ontwikkelen die vanuit de beste hoeken professionele foto’s kon maken. Zo is ook de naam ontstaan; GoPro.
Om het bedrijf op te kunnen richten was er natuurlijk kapitaal nodig. In eerste instantie verdiende hij geld door kralen en kettingen van schelpen te verkopen, voor minder dan $20, vanuit zijn Volkswagen busje. Daarna kreeg hij nog $230.000 van zijn ouders om te investeren in zijn bedrijf. In 2004 verkocht GoPro de eerste camerasystemen, welke nog de 35mm film gebruikte. De jaren erna volgden steeds nieuwe modellen GoPro camera’s met betere specificaties. In 2014 haalde GoPro een omzet van maar liefst $1,4 miljard.
Inmiddels zijn de GoPro’s en de bijbehorende filmpjes niet meer weg te denken. Overal op internet zijn prachtige filmpjes te vinden die gemaakt zijn met een GoPro camera. Bekijk hieronder een schitterend filmpje van iemand die zijn vlucht met een wingsuit filmt!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties