Totaal aantal Volkswagen auto’s geproduceerd: 150.000.000

totaal aantal volkswagen auto's

Mijlpijl voor Volkswagen: in totaal 150.000.000 auto’s gebouwd

In tachtig jaar tijd heeft Volkswagen maar liefst 150 miljoen auto’s geproduceerd. Sinds 1945 maakt Volkswagen auto’s waarbij ze startte met de Type 1 Kever. Vandaag de dag heeft Volkswagen vijftig fabrieken in veertien landen en produceert het Duitse automerk zo’n zestig verschillende Volkswagen modellen. De 150.000.000ste die de band af kwam rollen was een donkerblauwe Volkswagen Golf GTE. Lees hieronder meer over het totaal aantal Volkswagen auto’s.

De afgelopen tijd is Volkswagen flink bezig met de lancering van veel nieuwe modellen. Zo introduceerde Volkswagen alleen in 2017 al meer dan tien verschillende modellen. En ook in de toekomst gaat het Duitse automerk niet stilzitten: tot en met 202 worden er nog zo’n 19 nieuwe crossovers en SUV’s geproduceerd. Onlangs schreven we nog over de introductie van de Volkswagen T-Roc.

Op 27 december 1945 begon Volkswagen met de productie van de iconische Type 1 Kever. Een model wat nog steeds bij iedereen bekend is die maar een beetje autoliefhebber is. Naar eigen zeggen was dat het ook model volgens Volkswagen ‘dat de auto-industrie vormgaf’. Alleen van dit model werden er al 21,5 miljoen gebouwd. Zelfs in 2003 nog, in Mexico.

Tot 2002 was de Kever het meest geproduceerde model van Volkswagen. Tot de immens populaire Volkswagen Golf het aantal voorbijstreefde met een totaal van 25 miljoen. In 2013 stond het totaal aantal geproduceerde Volkswagen Golf modellen op 30 miljoen, waarbij de teller momenteel op 34 miljoen staat.

In totaal zijn er maar liefst 60 verschillende Volkswagen modellen te vinden in de Volkswagen-familie, waaronder ook de bekende Passat, Jetta en Polo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties