Valhalla 2016; een gigantisch spektakel

valhalla festival

Voor een beetje festivalganger is Valhalla inmiddels een blijvertje. Een gigantisch spektakel, een paar dagen voor het officieel winter wordt. Waar in de zomer de technofestivals als paddenstoelen in de herfst uit de grond schieten, is diezelfde wildgroei later in het jaar verdwenen als sneeuw voor de zon. Valhalla biedt uitkomst. Elk jaar grootser, elk jaar met meer absurde toevoegingen en heerlijke muziekvariatie op een moment waar iedere liefhebber weer snakt naar een goed festival. Ook wij waren erbij.

valhalla 2016
Fotograafniels.nl

Line-up Valhalla

valhalla 2016
Kirsten van Santen

Of je nou lekker gaat op de melodische technotonen van vaste Valhalla-gast Oliver Schories, gewoon even wilt stampen bij Yellow Claw, zo vals mogelijk meeblèren met de hitjes van De Jeugd van Tegenwoordig of even de tijd wilt vergeten bij Agoria of meneer Fitzgerald, voor iedereen is er iets passends. En er heerst vooral het gevoel dat niets moet. Een ongedwongen, intieme sfeer. Knap om voor elkaar te krijgen in een gigantische venue als de RAI.
We besluiten geen vaste route te maken en ons te laten leiden door de muziek. We dolen van zaal naar zaal, laten ons meeslepen van beukende techno tot hiphop- en dubstepinvloeden en we zijn direct verkocht. Het magische Valhalla heeft ons alweer in de houdgreep. Onbekenden worden vrienden voor het leven (voor 1 avond), het bier smaakt prima, we besluiten om om 4:00 ’s nachts een rondje zweefmolen te doen en we vinden een van TheDudes terug in het spiegelpaleis. Het klinkt absurd, maar op Valhalla kan het allemaal. Een enorm festival met verschillende muziek in een circusjasje. Het past perfect.

 

valhalla 2016 festival
Kirsten van Santen

Logistiek gezien kan er nog steeds veel beter op Valhalla, maar de vaste Valhallagangers weten hun weg inmiddels te vinden. De RAI is prachtig verkleed, maar meer plattegronden en aanwijzingen zijn nog steeds een verbeterpuntje. Voor nieuwe bezoekers is het even schrikken. Een reuzenrad aan je rechterhand, een gigantische fontein bovenop een bar recht voor je en ondertussen word je aan de linkerkant ingehaald door danseressen die een Chinese draak boven zich meeslepen. Het is overweldigend. Het is precies Valhalla en aan de slogan is niets gelogen. Het is a bizarre ride. En als we na een korte reis onze bedden in de late ochtend weer gevonden hebben, kunnen we maar één ding unaniem constateren. Deze bizarre Valhalla-rollercoaster is volgend jaar weer een must-ride. Wij zijn er zeker weer bij.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *