Vintage fietsen in Amsterdam populair vervoermiddel

vintage fietsen in amsterdam

Trend van 2017: vintage fietsen in Amsterdam

Dat Nederland bekent staat om de fiets al voornaamste vervoermiddel is geen nieuws. Maar steeds vaker zien we, vooral in Amsterdam, vintage fietsen langsscheuren. Vaak met zo min mogelijk toeters en bellen en strakke kleuren. Steeds meer webshops verkopen dan ook deze vintage fietsen, die je zelf naar eigen smaak kunt customizen met fietsmandjes, verlichting en eventueel versnellingen. In deze blog lichten we een aantal kenmerken van vintage fietsen uit en waar jij ze eventueel direct kunt kopen. Lees hieronder meer over vintage fietsen in Amsterdam!

Wat maakt vintage fietsen nou écht vintage en retro? Allereerst moeten we het woordje vintage tackelen: het gaat namelijk niet om fietsen die al jaren in de schuur hebben gestaan en van generatie op generatie doorgegeven worden. Nee, het gaat om fietsen met een vintage- en retrolook. De fietsen zijn kaal, maar super strak. Met zo min mogelijk toeters en bellen zijn de fietsen enorm licht en is hij makkelijk te vervoeren. Hieronder enkele kenmerken van vintage fietsen:

  • Een kaal stuur
  • Een terugtraprem
  • Geen kettingkast
  • Fraaie kleuren
  • Leren (of leer-look) zadel en handvatten
  • Geen spatborden
  • Optioneel met fietsmand en zadeltasje

Je zou denken dat bij het ontbreken van allerlei zaken als versnellingen, een bel, verlichting en spatborden het fietsen een stuk aangenamer wordt in steden als Amsterdam. Maar niets is minder waar: dankzij het ontbreken van allerlei accessoires is de fiets enorm licht, net als mountainbikes, en til je hem zo de trein in.

Webshops die vintage fietsen verkopen in Amsterdam en omstreken

Er zijn  veel webshops die retro en vintage fietsen aanbieden. Vaak heb je hierbij de mogelijkheid om uit verschillende kleuren te kiezen en kun je de fietsen eenvoudig upgraden met allerlei accessoires. Zo kun je bij sommige webshops een bagagedrager voor erbij kopen, een fietsmandje voor boodschappen of een zware tas en kun je zelfs ervoor kiezen om de fiets te voorzien van handremmen. Maar ja, dan is het niet echt meer een vintage fiets natuurlijk hè.

Voor échte vintage bikes kun je eens een kijkje nemen bij Willems Vintage bikes. Deze fietsenwinkel verkoopt echte retro fietsen. Een shop die er ook tussenuit spring is LEKKER Bikes, die met een echt Amsterdams logo laten zien dat de fietsen perfect zijn om een rondje te biken in de stad. Deze fietsen zijn echter wat luxuezer en wel voorzien verlichting en versnellingen. Bekijk hieronder een video van LEKKER.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties