Waar moet je op letten bij het kopen van een espressomachine?

Waar moet je op letten bij een espressomachine

Hier moet je op letten bij het kopen van een espressomachine

Niets gaat boven een goede espresso. Lekker sterk, krachtig en voorzien van een pure koffiesmaak. Echter zijn er heel wat mogelijkheden om thuis een espresso te maken. Zo zijn er veel apparaten en machines die beweren een espresso te kunnen maken. Of helemaal anders: oploskoffie met espresso-smaak. Niet helemaal hoe wij het voor ogen hebben. Wij kiezen liever voor een échte espresso! In deze blog vertellen we je meer over espressomachines en wat je in huis moet halen voor een lekker bakje. Kortom, waar moet je op letten bij het kopen van een espressomachine?

Wellicht heb je het al gemerkt in de introductie van onze blog. Wij zijn gek op espresso’s. Eerder bezochten we ook The Amsterdam Coffee Festival in Amsterdam. Een klein bakje, lekker sterk en vol van smaak. Eigenlijk is een ding heel belangrijk als jij thuis wilt kunnen genieten van zo’n lekker bakje zwart: een goede espressomachine. Vanwege het feit dat er aardig wat machines voor heerlijke espresso’s te koop zijn, hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet waar je op moet letten.

#01 Ga niet af op de prijs van een machine

Het laatste waar je op moet besparen is een keukenapparaat. Vaak is goedkoop duurkoop. En dat geldt al helemaal bij espressomachines. Gezien de kwaliteit van de machines veel van elkaar kan verschillen, raden we je aan om een machine te kiezen van bekendere merken als Philips. Vaak kun je hierover van alles online vinden als je er niet uit komt, is er sprake van een garantie én ziet de machine er ook nog eens super mooi uit.

#02 Kies voor een volautomatische espressomachine

Ga voor écht vers! In een volautomatische espressomachine kun je verse bonen doen, wat zorgt voor een lekkere geur bij het zetten van je heerlijke espresso. En natuurlijk merk je dit gelijk terug in de smaak! Een espressomachine bij Philips is bijvoorbeeld volautomatisch, waardoor je er niet alleen heerlijke espresso’s mee kunt zetten, maar ook cappuccino’s of gewone koffie.

#03 Ga na of je de sterke kunt verstellen

Vaak vrienden of familie over de vloer? Smaken verschillen, al helemaal bij koffie. En dan hebben we het niet over melk en suiker, maar de sterke van de koffie. Ga na of de machine mogelijkheden heeft tot het verstellen van de sterkte. Zo kun je eenvoudig een heel sterk bakje zetten of juist een wat lichter bakje koffie.

#04 Kijk naar cashback mogelijkheden

Hoewel we eerder de tip gaven om niet je keuze te baseren op de prijs van de espressomachines, is het wel slim om te kijken naar cashback mogelijkheden. Cashback houdt eigenlijk in dat je na aankoop weer een bedrag teruggestort krijgt. Op die manier haal je geen goedkope machine in huis, maar betaal je alsnog niet de hoofdprijs. Om toch nog even terug te komen op ons voorbeeld van Philips: vaak is hier sprake van een cashback actie.

Met bovenstaande tips gaat het je zeker lukken om de juiste espressomachine te fiksen. Heb jij nog handige aanvullingen op onze tips over “Waar moet je op letten bij het kopen van een espressomachine?”, laat het vooral aan ons weten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties