Waar moet je op letten bij het kopen van game pc’s?

waar op letten bij het kopen van game pc's

Een computer om te gamen kopen? Hier moet je op letten!

Niets is lekkerder dan even lekker gamen. De manier om even lekker te ontspannen, niet aan werk te denken en samen te genieten van quality-time met je vrienden. Daarbij speelt natuurlijk ook het gevoel dat alles mogelijk is. Hard scheuren over de snelweg of zelf de touwtjes in handen hebben bij een belangrijke voetbalmatch: niets is onmogelijk bij gamen. Om lekker te kunnen gamen is er altijd sprake van twee mogelijkheden: ga jij voor een gameconsole of koop jij liever een pc die speciaal gemaakt is om lekker op te gamen. Wanneer jij voor de laatste variant gaat is het slim om deze blog te lezen. We zetten namelijk even op een rij waar je op moet letten bij het kopen van game pc’s, handig voor als je een game pc kopen gaat.

Een computer heeft onwijs veel specificaties. Namen waar jij en ik eigenlijk nog nooit van gehoord hebben, maar die toch belangrijk zijn om te controleren. Zo kun je bijvoorbeeld zonder een videokaart geen games spelen en zorgt een te klein werkgeheugen ervoor dat je sowieso geen games kunt opstarten. Kortom, het is slim om onderstaande ‘must-haves’ in je op te nemen, voor je overgaat tot aankoop van je nieuwe game pc.

Voldoende werkgeheugen

Een werkgeheugen van 8GB Ram is voldoende werkgeheugen voor de meeste games. Het werkgeheugen zorgt ervoor dat je spellen snel kunt opslaan, maar net zo snel weer kunt laden als het spel opstart op de pc. Sluit dus met een gerust hart je computer af en zorg ervoor dat je binnen enkele minuten weer achter je toetsenbord kunt plaatsnemen.

Bekijk het type videokaart wat in de pc zit

De videokaart is super belangrijk bij gamen. Dit zorgt ervoor dat er namelijk ook beeld verschijnt op het beeldscherm van je pc. Hierbij geldt ook dat er wel sprake is van een goede kwaliteit videokaart. Om goed te kunnen gamen moet er minimaal sprake zijn van 30 frames per seconde. Ga jij voor échte kwaliteit, dan is 60 frames per seconde ook in veel gevallen beschikbaar. Check van te voren of er een videokaart aan boord is van de computer.

Een goede processor is een must voor elke game

Het slimste jongetje van de klas: de processor. Ooit nagedacht hoe jouw computer er voor zorgt dat een tegemoet komende racewagen net ontweken kan worden? Of wanneer jij te laat bent over de kop vliegt? Juist, een processor zorgt ervoor dat alle berekeningen van de game berekend kunnen worden. Voor een goede game-ervaring raden we je aan om minimaal te zorgen voor Intel Core i5 processor.

SSD: zorgt voor de snelheid tijdens het spelen van je games

Snelheid is belangrijk, helemaal op het gebied van gamen. Ooit een spel gespeeld waarbij alles haperde, je te laat was om weg te duiken of je de tegenstander niet meer kon ontwijken, vanwege het feit dat je computer zo traag was? Vervelend he? Zorg daarom voor een goede SSD! Check voor je een game pc kopen gaat altijd of er een SSD aanwezig is.

Beeld: Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties