Waarom elke man een mancave nodig heeft

een man heeft een mancave nodig

Deze afbeelding zegt al genoeg denk ik! Vrienden kunnen niet alles delen op deze plek. Vrijwel elke man geeft aan een plek nodig te hebben in huis waar ze zich terug kunnen trekken van het gezin en het ‘normale leven’. Even gezellig met vrienden een biertje drinken, voetbal kijken of kunnen gamen zonder dat de vrouw aan het zeuren is over de luidruchtigheid.

Je hebt vast wel een rommelkamer in je woning die eigenlijk nergens voor wordt gebruikt. Deze kamer kan je perfect omtoveren tot mancave. Om je vrouw/vriendin te kunnen overtuigen om van deze ruimte een mannenkamer te maken is het slim om de spullen in die kamer goed op te ruimen. De meeste spullen kan je kwijt in een kast op een andere kamer en zelfs 60% van de spullen kunnen meestal weggegooid worden. Je hebt zelfs meegeholpen om het huis weer op te ruimen, hoe geweldig is dat voor je vrouw!

biljarttafel mancave

Na het opruimen van deze ruimte kan het gaan gebeuren maar wat heb je hier allemaal voor nodig?

Begin met het schilderen van de ruimte. Zorg voor een gezellige warme sfeer door gebruik te maken van donkere kleuren. Een schilder kan deze taak van jou overnemen zodat jij je bezig kan houden met het inslaan van bier. Maar wat kost een schilder nou precies? Dat hangt af van de oppervlakte van de ruimte en de materialen die geschilderd moeten worden.

Wanneer je dan toch bezig bent met een kwast en verf kan je net zo goed alles even meepakken. Denk eens aan het plafond witten. Door het plafond wit te schilderen wordt het niet té donker in de ruimte en geeft het toch een frisse uitstraling.

een echt voorbeeld van een mancave

Na het schilderen kan je beginnen met de inrichting. Hieronder vind je een boodschappenlijstje voor een perfecte mannenkamer.

  • Heerlijke zittende banken waar je helemaal in achterover kan hangen. Denk aan genoeg plek voor al je vrienden.
  • Een tafel waar je samen bier aan kan drinken en kan pokeren. Je moet er natuurlijk genoeg eten en drinken op kwijt kunnen.
  • Een grote tv waar je goeie films op kan kijken en waar het voetbal nog spannender op wordt.
  • Eventueel een dartbord, pooltafel of voetbaltafel om je wilde kant kwijt te kunnen met je vrienden.

Denk vooral aan een goed gevulde koelkast waar je al je bier in kwijt kan en een vriezer voor de bitterballen die er natuurlijk bijhoren.

biertap voor in de mancave

Tips:

  1. Een goede tip om aan jullie mee te geven is een bordje met: verboden toegang. Heel belangrijk voor je vrouw! Die mag absoluut geen kijkje nemen in deze mancave!
  2. Als decoratie kan je denken aan grote posters aan de muur over de gemeenschappelijke interesses. Denk aan vrouwen of auto’s. Wat ook mooie decoratie is, is een plank vol whisky flessen. Waarom lege flessen? Aan elke lege fles hangt een verhaal, en die kun je weer herbeleven als je naar de collectie kijkt.

keuken voor de man

Zijn jullie klaar voor de vele mannenavonden bij jou thuis in een geweldige mancave? Deze website waar je meubels online kopen kunt, schreef er ook een blogbericht over.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.