Waarom wordt Halloween gevierd? Feitjes!

waarom wordt halloween gevierd?

Waarom wordt Halloween gevierd?

Het is elk jaar steeds meer aanwezig in Nederland: Halloween. Het in Amerika populaire Halloween wordt elk jaar in Nederland steeds meer overgenomen. Wat veel mensen niet weten, is waarom Halloween gevierd wordt en welke gedachte erachter zit. Zo zijn er ook heel veel tegenstanders van het vieren van Halloween. Benieuwd waarom? Lees hieronder meer en krijg antwoord op de waarom wordt Halloween gevierd.

Halloween wordt elk jaar gevierd in de nacht van 31 oktober op 1 november. Het is oorspronkelijk een feest wat in Schotland ontstaan is, maar steeds vaker ook in andere landen gevierd wordt. Zo ook in Nederland. Hoewel veel mensen Halloween zien als een grappig feest waarin er lekker gegriezeld kan worden, is het feest voor anderen een serieuze zaak. Veel mensen denken dat het feest in Amerika begonnen is, wat naar geruchten niet waar is. De eerste Halloween benamingen en gedragingen komen namelijk waarschijnlijk uit Schotland.

Maar hoe is Halloween dan eigenlijk ontstaan?

Vroeger werd gedacht door de Kelten dat het verschil tussen het dodenrijk en aarde in deze nacht nihil was. Hierdoor ging men ervan uit dat de doden op simpele wijzen konden terugkeren naar aarde om zich vervolgens in levende wezens te verplaatsen. Omdat er vroeger veel moordenaars en dieven gedood werden, zaten er natuurlijk ook ‘griezels’ tussen die zich verplaatsten in de levenden. Het zou zomaar kunnen zijn dat een dode terugkeerden en nog niets wilde afrekenen met een ander levend wezen. Daarom verkleedde veel mensen zich op deze nacht, zodat de dode die zich verplaatst zouden hebben in een levende, hen niet zou herkennen. Ze kozen veelal voor een eng uiterlijk, om op deze manier ook de doden af te schrikken en bij zich vandaan te houden.

Hieronder vind je een documentaire waarin je meer te weten komt waarom men eigenlijk Halloween viert. De documentaire neemt je mee terug in het verleden, interessant!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *