Wat is het beste land voor wintersport?

Wat is het beste land voor wintersport?

De winterperiode nadert snel. De dagen worden weer korter en de temperatuur zakt. Sommige mensen gruwelen van deze donkere en koude tijd van het jaar. Maar anderen kijken er hals reikend naar uit. Want het is namelijk ook de periode van wintersport! Heerlijk skiën of snowboarden door de prachtige natuur, gevolgd door een borrel op de aprés-ski. Maar wat is het beste land voor wintersport? Wij vertellen er meer over.

Wat is het beste land voor wintersport?

Binnen Europa zijn er flink wat landen waar je heerlijk op wintersport kunt gaan. Elk land heeft zo zijn eigen voor – en nadelen. Het ene land is namelijk perfect geschikt voor de aprés-ski, en kent gebieden waar vele (Nederlandse) kroegen te vinden zijn. Hou je hier echter niet van, dan zijn er ook zat landen waar je helemaal geen Nederlandse kroegen tegen zult komen. Het is maar net waar je van houdt. Wij zetten de voor- en nadelen van een aantal wintersportlanden op een rijtje.

Italië

Wintersporten in Italië is nog niet zo populair als in andere landen, maar dit biedt zeker zijn voordelen. De grootste voordelen zijn dat je hier geen massatoerisme treft. Dit heeft weer als groot voordeel dat er geen lange rijen zijn bij de skiliften en er niet continue iemand voor je neus op de piste is. Wintersport Italië staat ook voor een schitterende omgeving met moderne liften. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het heerlijke eten. Bovendien is Italië een stuk goedkoper dan wintersport in de meeste buurlanden. Nadeel is wel dat het een stukje verder weg ligt dat de andere wintersportgebieden.

Oostenrijk

Oostenrijk is het meest populaire wintersportland. Hier zal je dan ook veel Nederlanders tegen komen. Naast de uitstekende faciliteiten op en rond de pistes als sneeuwkanonnen en skiliften, is Oostenrijk misschien wel het meest bekend om de apres-ski. Kom je voor de gezelligheid dan is dit waarschijnlijk wel het grootste voordeel. Een nadeel is dat het erg druk is op de pistes. Wil je echt voor de natuur gaan en interesseert de apres-ski je niet zo, dan is het wellicht verstandiger om een ander gebied op te zoeken. Vergeleken met andere landen ligt Oostenrijk qua afstand op een gemiddelde reistijd.

Duitsland

Ook bij onze oosterburen kun je goed wintersporten. De pistes zijn vrij vlak en breed, wat het ideaal maakt voor kinderen. Maar misschien wel het grootste voordeel van Duitsland is dat het eenvoudig en snel te bereiken is. Je rijdt bijvoorbeeld vanuit Amsterdam in 4 uurtjes naar Winterbergen. Ook hier zal je om die reden veel Nederlanders treffen. Mocht je dit fijn vinden, dan kan een weekendje Winterbergen ideaal zijn. Mocht je echt voor schitterende natuur willen gaan met hoge bergen en steile pistes, dan kun je wellicht beter naar een ander gebied.

Frankrijk

Naast de zomervakantie, wordt ook tijdens het wintersportseizoen Frankrijk overspoeld met Nederlandse toeristen. En niet voor niks, want Frankrijk staat er om bekend dat het de grootste skigebieden ter wereld heeft met brede pistes en lange afdalingen. Wanneer je in de zomer naar Frankrijk gaat, kan het nog wel eens voorkomen dat je met de Engelse taal niet verder komt. In de toeristische wintersportgebieden kun je vaak echter prima met Engels terecht. Hoewel niet zo extreem als in Oostenrijk, kun je je in Frankrijk ook prima vermaken op de apres-ski. Wat veel als nadeel voor Frankrijk wordt genoemd is dat de accommodaties krap en van slechte kwaliteit zijn. Let dus goed op wat je boekt! Lees vooraf de recensies van mensen die eerder hebben geboekt.

Conclusie. Wat is het beste land voor wintersport? Dat hangt helemaal af van hetgeen waar jij naar op zoek bent.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties