Wat is interactieve tv?

wat is interactieve tv en wat kun je er mee

De mogelijkheden van televisie kijken zijn tegenwoordig ongekend. Wanneer je s morgens in de trein naar je werk zit lekker ontspannen Studio Voetbal terugkijken. Stiekem op je iPhone voetbal kijken terwijl je op zondagmiddag op familiebezoek bent. Op je tablet Van Gos Los kijken, terwijl vriendin naast je op de bank op tv naar GTST aan het kijken is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe wij gebruik maken van de mogelijkheden van interactieve tv. En dit is nog lang niet alle mogelijkheden. Tot die conclusie kwamen we vrij snel. Maar wat is interactieve tv? Dat gaan we je in dit artikel uitleggen.

Wat is interactieve tv?

Interactieve tv is een techniek die tegenwoordig wordt toegepast, waarbij, zoals de naam al zegt, er interactie plaats vindt. Waar je vroeger enkel de zenders kon kiezen, kun je tegenwoordig veel meer dan dat. Je kunt namelijk zelf kiezen wat en wanneer je iets kijkt door middel van een decoder. Dit elektronische apparaat decodeert digitale signalen van video en audio, maar ook bijvoorbeeld websites of andere applicaties. Zie het als een soort computer. Je kunt hierdoor veel meer dan alleen reactief tv kijken. Deze decoder maakt het namelijk interactief!

Wat kun je met interactieve tv?

De mogelijkheden zijn vele malen groter dan bij analoge tv. Los van het zenderaanbod, die bij interactieve tv vele malen groter is dan bij analoge tv, kun je onder andere live tv pauzeren, programma’s opnemen en programma’s terugkijken. Stel je komt om half 7 thuis en hebt dus net het 6 uur journaal gemist. Met een paar drukken op de knop start je het 6 uur journaal nog een keer. Je kiest dus zelf wanneer je en wat je kijkt. Iets waar wij zeer regelmatig gebruik van maken. Maar dit is nog lang niet alles. Want interactieve tv heeft ook als voordeel dat je tevens tv kunt kijken op mobiele devices zoals je tablet of smartphone. Wanneer het lekker weer is buiten kun je heerlijk buiten op je tablet voetbal kijken, om maar een voorbeeld te geven. En bijna alle providers, zoals bijvoorbeeld KPN, bieden tegenwoordig interactieve tv aan. Wij kunnen niet meer zonder.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties