Baardmode: welke baardmode past bij mij?

baardtrimmer

Met de hedendaagse mode is het voor mannen amper bij te houden wat nou hip is op gebied van baardgroei. Een snor? Een baard? Een sik? Of gewoon alles wegscheren? En als je dan een snor, sik of baard wilt, hoe lang laat je hem dan groeien? En hoe kan je hem goed bijhouden? TheDudes geven een aantal tips die elke man kan helpen bij de juiste keuze op gebied van baardmode en hoe je je gezichtsbeharing het beste kunt bijhouden!

Pas je baard aan op je type baardgroei

Niet iedereen heeft evenveel baardgroei. Sommigen mannen hebben bijvoorbeeld rond de wangen veel minder baardgroei dan rond de kin of neus. Wanneer je een volle baard probeert te groeien, zal je een vreemde verdeling krijgen. Ook hebben sommige mannen weinig baardharen per vierkante centimeter. Een zogeheten pluisbaard zal dan het gevolg zijn. In zulke gevallen kan het beter zijn om je baard te millimeteren of helemaal af te scheren.

Pas je gezichtsbeharing aan op je type gezicht

Je leest het goed. Niet iedereen heeft erover nagedacht of zijn sik of ander type gezichtsbeharing wel past bij zijn gezicht. Je moet niet per sé meegaan met de baardmode als het niet bij je past. Wist je dat als je bijvoorbeeld een lang gezicht hebt, een sikje je gezicht nog langer doet lijken? Of dat wanneer je een rond gezicht hebt, baardgroei onderaan juist je gezicht langer kan laten lijken? Elk type gezicht is anders en kijk wat het beste bij jou past.

Onderhoud je baard en snor goed met een baardtrimmer

Het is niet zo moeilijk om een baard of snor te laten groeien. Alles mooi bijhouden wordt al lastiger. Sommige mannen kiezen ervoor om dit te laten doen door een barbier. Ook een aanrader, want niets is lekkerder dan heerlijk in de stoel van een barbier te zitten terwijl hij je lekker onder handen neemt onder het genot van een drankje. Het merendeel van de mannen kies er echter voor om alles zelf bij te houden. Je kunt ervoor kiezen om de boel te knippen. Dit werkt echter alleen erg goed wanneer je een lange baard of snor hebt. En dan nog is het lastig om alles mooi en recht te knippen. Vaak werkt baardtrimmer het beste. Baardtrimmers zijn eenvoudig om te bedienen en kunnen met de meegeleverde opzetstukken bijna elk type gezichtsbeharing onderhouden. Groot voordeel is ook dat je vaak de lengte van de gewenste baardhaar kunt instellen. Eigenlijk dus voor elke man ideaal om in huis te hebben.

Lees ook eens ons artikel over de internationale dag van de baard!

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties