Brouw eenvoudig je eigen bier!

zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen

Nederlanders hebben de afgelopen jaren steeds meer de speciaalbieren ontdekt. De vraag naar speciaalbieren is enorm toegenomen en de bierbranche speelt hier op in. Het Bierburo, een organisatie die zich richt op het versterken van de biercultuur in Nederland, meldde dat er momenteel 217 brouwerijen in Nederland zijn. Twee jaar geleden waren dit er nog maar 123.

Behalve dat men steeds meer op zoek naar ambachtelijke streekproducten, is ook het zelf bier brouwen steeds populairder aan het worden. Heel moeilijk is zelf bier brouwen niet. En zeg nou zelf, hoe gaaf is het om tijdens een barbecue samen met je vrienden te genieten van een biertje je zelf hebt gemaakt?

Hank Schrader had in Breaking Bad zijn eigen brouwerij in de garage waar hij zijn eigen “Schraderbrau” produceerde, maar zoveel ruimte is niet helemaal niet nodig. Ook in je flatje kun je prima zelf je eigen bier brouwen. Een simpele keuken voldoet! Er zijn overal op internet pakketten verkrijgbaar waarmee je eenvoudig je eigen bier kunt brouwen. Voor zo´n 40 euro heb je een compleet starterspakket om je eigen biertje te maken.
Zelf bier brouwen?

Check hier hoe eenvoudig het is!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties