Zelf vissticks maken doe je zo!

recept om zelf vissticks te maken

Zelf vissticks maken is bijzonder eenvoudig, en bovendien vele malen lekkerder dan de vissticks van de welbekende diepvrieskapitein (of welk ander merk dan ook). In no-time heb je super krokante en smaakvolle vissticks op tafel. De basis bestaat uit slechts een paar ingrediënten, welke je allemaal bij de plaatselijke supermarkt kunt halen. Bovendien kun je het bij bijna elk gerecht wel toevoegen. Lees hieronder ons recept, en ga zelf vissticks maken!

Zelf vissticks maken

Met dit recept maak je heerlijk krokante en smaakvolle vissticks. Zoals ze eigenlijk zouden moeten smaken. Zowel kinderen als volwassenen zijn er dol op. Bovendien kun je het combineren onwijs veel andere ingrediënten, én is het vele malen gezonder dan de kant en klare versie uit het vriesvak.

Ingrediënten vissticks

Met onderstaande ingrediënten kun je voor ongeveer 2 á 3 personen vissticks maken.

  • 600 gram witvis (bijvoorbeeld kabeljauw filet)
  • 2 eieren, los geklutst in een bakje
  • 1 bakje bloem
  • 1 pakje paneermeel (bijvoorbeeld de gekruide versie, deze geeft extra smaak)
  • Verse kruiden (naar eigen smaak. Bijvoorbeeld peterselie en/of basilicum)
  • Flinke scheut olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 1 Citroen

Recept vissticks

  1. Spoel de vis onder koud water goed schoon. Dep hierna goed droog.
  2. Snijdt de vis in dunne plakken van ongeveer 1,5 á 2 cm dik
  3. Meng de paneermeel met de fijngesneden kruiden. Doe het hierna op een groot bord of een diepe kom.
  4. Doe de bloem in een kom. Hierna zet je de drie bakjes naar elkaar in de volgende volgorde; bloem, ei, paneermeel. recept om zelf vissticks te maken
  5. Haal de gesneden stukken vis door de bloem, daarna door het ei, en daarna door de paneermeel.
  6. Leg hierna het gepaneerde stuk vis op een groot bord.
  7. Zodra je alles hebt gepaneerd, kunnen we gaan bakken. Pak hiervoor een grote koekenpan of een diepe pan, en verhit hierin een flinke scheut olijfolie op middelgroot vuur.
  8. Wanneer je een korreltje paneermeel in de pan gooit en deze gaat spetteren, dan is de olie goed op temperatuur en kun je aan de slag.
  9. Bak de gepaneerde stukken vis enkele minuten aan beide zijden, tot ze goudbruin zijn. Zorg voor ruimte tussen de vissticks, anders plakken ze aan elkaar.
  10. Leg een stuk keukenpapier op een groot bord, en leg hierop de gebakken vissticks. Breng ze vervolgens op smaak met wat peper en zout.
  11. Serveer de vissticks met een schijfje citroen.
  12. Geniet van je zelfgemaakte vissticks!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone