Zo goedkoop mogelijk reizen

zo goedkoop mogelijk reizen

Je wilt even heerlijk weg, uit die vaste sleur en je gedachten op nul. Helaas zijn de mooiste vakanties altijd onwijs duur…toch? Nee, vakanties hoeven zeker niet duur te zijn. Het is een kwestie van goed uitstippelen wat je precies wilt gaan doen en een juiste planning. Hieronder vind je enkele tips hoe je zo goedkoop mogelijk reizen kunt. 

Verhuur je woning voor de tijd dat je weg bent

Het is slim om de tijd dat je op vakantie bent je eigen woning te verhuren voor een tijdje. Je bent zelf toch niet thuis en misschien een kennis net opzoek naar een optrekje. Naast dat je een maandelijks inkomen behoudt, terwijl je vakantie viert, wordt je huis ook in gebruik genomen wat positieve kanten kent: het water blijft lopen en eventuele planten en/of huisdieren kunnen verzorgd worden.

Reis op gunstige tijdstippen

Negen van de tien keer betaal je voor een vliegreis in het hoogseizoen de volle mep, terwijl het twee maanden later nog minder dan de helft van de prijs hoeft te zijn. Plan je reis ruim van tevoren uit en ga vast bekijken in welke periodes je het beste kunt boeken. Daarnaast is het ook handig om reizen van verschillende vliegmaatschappijen te vergelijken. Zo nu en dan hebben verschillende vliegmaatschappijen speciale ‘weekacties’ waar jij je slag kunt slaan en voordelig vliegtickets kunt boeken. Een ander voordeel hiervan, is dat het op deze vakantiebestemmingen ook rustiger is dan andere periodes, waardoor jij extra tot rust kunt komen.

Pas je aan op de eetgewoontes

Het meeste geld wordt verkwist aan eten en drinken op toeristische spots. Het is daarom slim om je aan te passen aan de eetgewoontes die ze lokaal kennen. Ga niet lunchen of dineren aan de grote hoofdstraat van de stad, maar zoek een wat meer afgelegen tentje. Op deze manier hoef je niet te schrikken van een torenhoge rekening op het eind.

Geen geld opnemen in buitenland

Het is slim om van te voren wat geld op zak te hebben en zoveel mogelijk vooruit te betalen. Vaak sta je een aantal dagen na terugkomst geschrokken met een betaalrekening in je hand. Het kan aardig wat kosten als je geld opneemt in het buitenland. Helemaal als je telkens kleinere bedragen opneemt, is het bedrag relatief hoog. Het is daarom slim al van te voren geld te wisselen. Hoe hiervoor ook de koers in de gaten (vooruit plannen komt hierbij ook weer kijken).

Goedkopere reisverzekering

Een reisverzekering heb je echt nodig als je op vakantie gaat. Ga hier vooral niet op besparen om zo goedkoop mogelijk te reizen. Heb je straks enorm veel bespaard op je vakantie, valt je laptop op de laatste dag kapot. Nee, dat willen we niet. Het is daarentegen wel een slim idee om eens na te gaan of jouw reisverzekering nog steeds wel zo aantrekkelijk is als bij het afsluiten. De reisverzekering branche fluctueert enorm, daarom is het raadzaam om dit in de gaten te blijven houden en de meest gunstige af te sluiten.

Werk flexibel

Misschien wel de mooiste tip: werk flexibel. Het is goud waard als je vanuit thuis je werk kunt doen. Op deze manier maakt het niet uit waar jij je werk doet. Wil jij dus op vakantie en zo goedkoop mogelijk reizen, dan is het slim om je huis te verhuren en lekker op pad te gaan met je laptop. Zo kun je bijvoorbeeld in Istanbul je werk doen, terwijl je beste maat in jouw huis zit. En zeg nou zelf: reizen terwijl je werkt, dat willen we allemaal.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties