Waar mijn zorgverzekering afsluiten voor 2017? Hier wat tips!

zorgverzekering afsluiten voor 2017

Waar mijn zorgverzekering afsluiten voor 2017: wij hebben wat tips voor je!

Het is alweer bijna het einde van het jaar en dat betekend dat de ‘zorgverzekering’ stress weer om de hoek komt kijken. Je hoeft de televisie maar aan te zetten en je ziet gegarandeerd in deze maand reclames voorbij schieten van diverse zorgverzekering aanbieders. Maar welke moet je kiezen en waar moet ik mijn zorgverzekering afsluiten voor 2017? Bespaard het dan echt zo’n hoop? Wij hebben een paar tips voor je als je jezelf afvraagt: ‘Waar mijn zorgverzekering afsluiten voor 2017’.

Helaas kunnen we er niet om heen: we moeten allemaal een verzekerd zijn. Je bent hierbij verzekerd voor ziekten en/of ongevallen en kunt naar eigen wens je zorgverzekering uitbreiden of aanpassen. Zo zou je er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om verzekerd te zijn voor tandartskosten. Vanwege het feit dat alles tegenwoordig tegen je schreeuwt dat je je zorgverzekering moet vergelijken en goed moet checken waar je hem afsluit voor 2017, hebben wij een aantal tips op een rij gezet. Check je mee waar je op kan letten bij het afsluiten van jouw zorgverzekering voor 2017?

Tip #01 Vergelijk verschillende zorgverzekeraars

Ook al regel je het liefst alles via je bank, het is slim om écht de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Het kan maar net zo zijn dat het in jouw voordeel uitpakt: een zorgverzekering is enorm persoonlijk en kan variëren van voordelen per persoon. Let hierbij goed op het feit dat het gaat om een ‘onafhankelijke’ vergelijker. Een goed voorbeeld van zo’n vergelijker is Zorgkiezer.nl. Hier vul je eenvoudig je geboortedatum, geslacht en postcode in waarna je gelijk te zien krijgt hoeveel jouw eigen risico is, het bedrag dat je standaard zelf moet betalen wanneer je zorgkosten maakt. Eventueel kun je nog persoonlijke voorkeuren doorgeven, waarna je gelijk een lijst krijgt met diverse aanbieders. Vergelijken maar!

Tip #02 Kijk in de toekomst: wat ben je van plan?

Nee, een glazen bol is helaas niet te koop bij Coolblue. Maar gelukkig heb je vast zelf al een idee wat er aankomend jaar allemaal te gebeuren staat. Ga je nu eindelijk weer eens naar de tandarts en heb je een voorgevoel dat je gebit de laatste tijd wat achteruit gegaan is? Dan is het slim om alvast na te denken en je zelf te verdiepen in het aanvullen van een verzekering van tandartskosten. Ook als je op reis gaat of misschien een sport wilt gaan beoefen, zijn factoren om nu alvast mee te nemen bij je besluit voor een bepaalde zorgverzekeraar. Gelukkig bieden onafhankelijke vergelijkers ook de opties om dit aan te vinken, om vervolgens te kijken wat dit betekent voor het afsluiten van jouw zorgverzekering voor 2017.

Tip #03 Verleng niet zomaar je zorgverzekering van dit jaar

Het is slim om het moment van overstappen niet zomaar voorbij te laten gaan. Zeker niet doen. Het kost je misschien een kwartier à half uur om je even te verdiepen in verschillende zorgverzekeringen voor 2017. Je zult zien dat je vaak kunt besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Veel aanbieders van zorgverzekeringen regelen de hele overstap voor je: het is wel belangrijk dat je dit checkt.

Dus als jij je afvraagt ‘Waar moet ik mijn zorgverzekering voor 2017 afsluiten’ is het slim om bovenstaande tips te checken bij de keuze voor je nieuwe zorgverzekering. Heb jij nog meer tips voor onze lezers? Laat het hieronder weten!


Dit bericht bevat een affiliate link. Dit houdt in dat wij betaald krijgen als er een aankoop plaatsvindt naar aanleiding van ons bericht. Hoewel wij hier aan kunnen verdienen, hebben we het bericht naar waarheid geschreven en laten we ons niet beïnvloeden door eventuele verdiensten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.