Recept: Zelf tonijnsalade maken!

recept om zelf tonijnsalade te maken

Heerlijk op een warm focaccia broodje, s ’avonds op tafel met een toastje of lekker door een salade; tonijnsalade! Zelf tonijnsalade maken is super eenvoudig. Binnen 5 minuten kun jij deze tonijnsalade maken! Naast dat het eenvoudig is te maken, is het niet duur en bovendien erg lekker. Daarnaast zijn alle ingrediënten bij elke supermarkt verkrijgbaar. Lees hier het eenvoudige recept en ga zelf tonijnsalade maken!

Ingrediënten tonijnsalade maken

Alle ingrediënten voor dit recept zijn te verkrijgen bij de lokale supermarkt. Het meeste heb je zelfs vaak al in huis!
• 1 blik tonijn op water
• 1,5 eetlepel mayonaise
• 2 á 3 augurken
• 1 theelepel mosterd (grof)
• Halve rode ui
• Peper
• Zout

Recept zelf tonijnsalade maken

1. Open het blik tonijn en laat deze goed uitlekken. Haal vervolgens de tonijn met een vork uit het blik en stop deze in een kommetje.
2. Voeg de mosterd en mayonaise toe aan de tonijn. Roer dit vervolgens goed door elkaar, totdat je een smeuïg geheel krijgt.
3. Snij de ui en de augurken fijn in blokjes. Daarna voeg je de ui en de augurken toe aan het mengsel van tonijn, mayonaise en mosterd.
4. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe.
5. Eet smakelijk! Zo makkelijk is het nou!

Bewaar tip: Sluit het kommetje luchtdicht af met een folie. Op deze manier is de tonijnsalade 2 á 3 dagen houdbaar in de koelkast. Zo kun je er nog langer van genieten!

Serveer tip: heb jij al eens bierbrood geproefd? We hebben ook een artikel geschreven over hoe je zelf bierbrood kunt maken! Een echte lunch voor mannen; serveer de tonijnsalade op een heerlijk zelfgemaakt bierbrood. Lees hier meer over het bierbrood recept!

Heb jij wellicht ook eens tonijnsalade gemaakt en een variatie op de lijst ingrediënten? Laat het ons weten!

Geef een antwoord
Related Posts