Gezond en lekker recept! Victoriabaars uit de oven met rijst en sugarsnaps en ketjap

Recept voor victoriabaars

Hoewel vis erg lekker kan zijn, eten toch vrij weinig mensen regelmatig vis. Terwijl vis naast lekker, ook erg gezond is. Het zit namelijk boordevol vitaminen en gezonde vetten. Om je een handje te helpen met het eten van vis, hebben wij een lekker receptje voor je die naast lekker ook nog erg gezond voor je is. Namelijk met rijst en sugarsnaps. De victoriabaars is een vissoort die niet veel graten bevat, dus het eet ook nog eens makkelijk. Dit recept heb je met maximaal een half uurtje op tafel, inclusief voorbereiding. Verras je vriendin met dit gezonde recept met victoriabaars!
Wij zijn voor dit recept uitgegaan van een portie voor twee personen. Mocht je voor meerdere personen willen koken, kun je onderstaande aantallen gewoon doorrekenen.

Ingrediënten victoriabaars uit de oven met rijst en sugarsnaps

  • 2 victoriabaarsfilets (180-220 gram per stuk). Meer mag natuurlijk altijd:)
  • 250 gram sugarsnaps
  • 150 gram basmatirijst
  • +- 20 stengeltjes verse bieslook
  • 2-3 tenen knoflook
  • Een halve citroen
  • Handje tuinkers
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ketjap manis

Bereidingswijze victoriabaars uit de oven met rijst en sugarsnaps en ketjap

Verwarm als eerst de heteluchtoven voor op 170 graden. Pak een ovenschaal of ovenplaat en vet deze in met wat olijfolie zodat de vis niet gaat plakken. Snij of rasp de knoflook fijn. Bestrooit de vis daarna met wat peper en zout en de knoflook. Als de oven op temperatuur is kan de vis de oven in voor 15 tot 20 minuten.

Kook vervolgens de rijst volgens de verpakking. Hak de bieslook en tuinkers fijn. Snij tevens de citroen in partjes. Daarna kan de bieslook, tuinkers en citroen even worden weggelegd.

Zodra de rijst kookt kun je beginnen met de sugarsnaps. Verhit in een wok of grote pan een eetlepel olijfolie. Wok hierin de sugarsnaps zo’n 5 minuten. Voeg daarna de ketjap manis toe en wok nog 1 minuut.

Als de rijst gaar is, kun je deze afgieten. Meng hier de bieslook en de tuinkers doorheen tot een mooi geheel.
Verdeel de rijst over de borden. Schep daarna de sugarsnaps ernaast. Tot slot kan de victoriabaars uit de oven en op het bord worden toegevoegd. Serveer stukjes citroen naast het bord, zodat dit eventueel naar smaak kan worden toegevoegd.

Geniet ervan!

Ken jij nog andere lekkere recepten met victoriabaars? Laat het ons dan weten!

Related Posts