Wie houdt er niet van een lekkere portie spareribs? Zo zacht en mals, dat het vlees van het bot valt. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de supermarkt of bestellen en laten thuisbezorgen, maar hoe gaaf is het om zelf spareribs te maken? Het is zeker niet moeilijk, en je maakt er indruk mee wanneer je thuis gasten over de vloer hebt. Wij vertellen je meer over ons recept, en hebben gekozen voor Iberico spareribs.
Recept Iberico spareribs
Dit recept voor spareribs is absoluut niet moeilijk. Voorbereiding is eigenlijk het halve werk. Met de juiste ingrediënten kan er eigenlijk weinig mis gaan, maar maak je wel een onwijs gaaf gerecht klaar. Wij zetten alles voor je op een rijtje, waardoor je zelf ook dit fantastische gerecht klaar kunt maken. Wat is er lekkerder dan onder het genot van een biertje of whisky met je vrienden spareribs eten? Let op: wil je de lekkerste Iberico spareribs? Begin dan een dag van tevoren!
Ingrediënten
- 2kg Iberico spareribs. Indien je meer wilt, kun je de ingrediënten hieronder gewoon doorrekenen.
- Zout & peper
Marinade
- Teentje knoflook fijngehakt
- 200 ml ketchup
- 2tl paprikapoeder
- 3 el bruine basterd suiker
- 1 el sojasaus
- 25 ml Worcestersaus
- 2 el appelstroop
Voorbereidingen
- Dep de ribs droog
- Haal het membraam van de Iberico spareribs
- Doe het vlees in een ruime pan met water
2 liter water (belangrijk dat ze onder water staan) + drie el zout en één el peper- Zet pan op het vuur, en wanneer het water kookt zet je het vuur zacht en laat het ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.
- Maak ondertussen de marinade. Gooi alle ingrediënten van de marinade bij elkaar in een pan, en roer dit goed door elkaar. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken op een klein vuurtje. Roer tussendoor alles goed door en laat het niet aankoken.
- Nadat ze gekookt zijn, dep je ze opnieuw goed droog. Smeer ze daarna goed in met de marinade, en leg ze voor minimaal 2 uur in de koelkast. Hoe langer, hoe meer smaak er in het vlees trekt.
Spareribs marineren
Spareribs marineren is, naast het juist bereiden, het belangrijkste onderdeel. Het lekkerste is om ze minimaal 24 uur te marineren, zodat smaak helemaal in het vlees trekt. Mocht je die tijd niet hebben, dan is het aan te raden om ze minimaal 2 uur in de marinade te leggen.
Iberico spareribs klaarmaken
Als de barbecue goed warm is, kun je de spareribs op het vuur leggen. Mocht je nog wat marinade over hebben, kun je deze met een kwastje extra op het vlees aanbrengen. Het vlees is klaar zodra het mooi van kleur is. Je kunt onze foto’s aanhouden voor een goede indicatie.
Eet smakelijk en geniet!
